El diari La Vanguardia publica avui, dimecres 20 de febrer, una entrevista sobre DNA FAMILY BOOK realitzada a la nostra directora general, la Dra. Marta Tomàs, en el seu suplement dedicat al sector de la biotecnologia a Catalunya. També difosa en El Economista, contribueix a donar visibilitat al nostre treball en el camp de la conservació de l’ADN, per a la possible prevenció de malalties hereditàries en un futur.

Sota un títol que descriu la nostra raó de ser, l’entrevista recull la història i altres aspectes característics de DNA FAMILY BOOK. Sabíeu que la idea de crear la nostra companyia va néixer en un hospital d’Itàlia? Va ser allà on la Dra. Tomàs va detectar que no es conservaven els ADNs de familiars de pacients, encara que ells també haguessin patit arítmies o mort sobtada. Arran d’aquesta observació, va sorgir DNA FAMILY BOOK el 2015, i des de llavors, més d’un centenar de famílies han recorregut a nosaltres per conservar el seu ADN.

L’entrevista també respon a preguntes com per què recomanem conservar l’ADN i en quins tipus de malalties pot ser útil preservar-lo. La Dra. Tomàs recorda en ella que, com demostren diversos estudis, un 56% de la població espanyola és portadora de mutacions relacionades amb malalties hereditàries.

A més, destaca com funciona el nostre servei d’extracció de mostres d’ADN i com duem a terme la seva conservació a través de biobancs homologats que formen part de la Xarxa Nacional de Biobancs de l’Institut de Salut Carles III.

Si vols conèixer-nos una mica millor, no et perdis aquesta entrevista!

DNA FAMILY BOOK en La Vanguardia

La Dra. Marta Tomás, directora general de DNA FAMILY BOOK, entrevistada al suplement de biotecnologia de La Vanguardia.